Connect with us

κοινωνία

Αυτοί είναι οι μισθοί Αρχιεπισκόπου, Μητροπολιτών και ιερέων

Non Paper

Published

on

Μετά την περιβόητη συμφωνία «διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας» αρκετοί ιερείς και Μητροπολίτες εξέφρασαν την αντίδρασή τους, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κάνει μία διπλωματική δήλωση, λέγοντας πως «Άλλο συμφωνία, άλλο πρόθεση συμφωνίας».

Οι επίσημες μηνιαίες αποδοχές των αρχιερέων της Εκκλησίας καθορίζονται από τον ν. 4387/2016. Ο βασικός μισθός του Αρχιεπισκόπου είναι 2.600 ευρώ, του Μητροπολίτη και Τιτουλάριου Μητροπολίτη, 2.210 ευρώ, και του Τιτουλάριου Επισκόπου και Βοηθού Επισκόπου, 1.820 ευρώ. 

Όσοι κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, λαμβάνουν επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών, 75 ευρώ, ενώ όσοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ετήσιας, τουλάχιστον, φοίτησης λαμβάνουν επίδομα 45 ευρώ. Ως προς την αποζημίωση εξόδων παράστασης, ο Αρχιεπίσκοπος λαμβάνει 100 ευρώ και ο εν ενεργεία Μητροπολίτης, 50 ευρώ.

Πέρα από τις ανωτέρω αποδοχές δεν καταβάλλεται καμία άλλη παροχή. Αναφορικά με το επίδομα, σημειώνεται ότι αυτό παρέχεται για τίτλους που έχουν χορηγηθεί με ξεχωριστές σπουδές, μετά τη λήψη του πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης. Για τους κατόχους τίτλων αλλοδαπών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το επίδομα παρέχεται μετά την αναγνώριση της ισοτιμίας τους προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους που απονέμονται από τα Πανεπιστήμια και τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. 

Το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών χορηγείται μόνο στην περίπτωση που το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών σπουδών είναι συναφές με το λειτούργημα των υπαγομένων στο παρόν κεφάλαιο. Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το αρμόδιο όργανο και η καταβολή του επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης των σχετικών τίτλων στο αρμόδιο όργανο για τη συνάφειά τους. Σε περίπτωση κατοχής πλέον του ενός των ανωτέρω τίτλων, καταβάλλεται το επίδομα που προβλέπεται για τον ανώτερο τίτλο σπουδών. 

Τέλος, όσον αφορά τους ιερείς, οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:

678 ευρώ, για τους πρωτοδιοριζόμενους ιερείς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
 1.032 ευρώ, για τους ιερείς με 10 χρόνια προϋπηρεσία
 1.410 ευρώ, για τους ιερείς με 30 χρόνια προϋπηρεσία
 644 ευρώ, για τους πρωτοδιοριζόμενους κληρικούς απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης
 1.099 ευρώ, για τους κληρικούς με 30 έτη προϋπηρεσίας

Πληροφορίες από: news247.gr

Ελλάδα

Εξάρχεια: Το ξεβράκωμα του δόγματος «Νόμος και Τάξη»

Non Paper

Published

on

Εξάρχεια: Το ξεβράκωμα του δόγματος «Νόμος και Τάξη»

Στην πιστή εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» προχώρησε για μία ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία χθες το βράδυ στα Εξάρχεια.

Οι εικόνες ντροπής που έκαναν το γύρο του διαδικτύου περιελάμβαναν άγρια καταστολή, εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων, πενήντα προσαγωγές εκ των οποίων οι δέκα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς και ξεγυμνώματα κάποιων από τους προσαχθέντες προς τέρψιν του φιλοθεάμονος φιλοκυβερνητικού κοινού.

Μετά την ολοκλήρωση των μαζικών μαθητικών και φοιτητικών πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κι ενώ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο, κάποια από τα μπλοκ των διαδηλωτών κατευθύνθηκαν προς το σημείο της δολοφονίας του, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια. Λίγο αργότερα, δημιουργήθηκε ένταση στην πλατεία Εξαρχείων και τότε, ήταν που η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε δράση.

Photo: Nikos Libertas/SOOC
Photo: Nikos Libertas/SOOC

Άνδρες των ΜΑΤ ξυλοκοπούν με ρόπαλα και κλωτσιές έναν ανυπεράσπιστο διαδηλωτή, πεσμένο στο έδαφος, ο οποίος στην προσπάθειά του να σωθεί φωνάζει «παραδίνομαι». Στη συνέχεια, πλησιάζουν και άλλοι αστυνομικοί χτυπώντας τον ξανά με τον ίδιο βάναυσο τρόπο.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή ξεγυμνώνοντάς τον:

#Greece #Athens Is this normal procedure for arrest? Undressing protestors and sexually harassing them? #antireport pic.twitter.com/vFdNqvZODd

— Δρομογράφος (@dromografos) 6 Δεκεμβρίου 2019

Ένας άνδρας των ΜΑΤ χωρίς ασπίδα, κατευθύνεται με ταχύτητα πάνω σε μία κοπέλα και την σωριάζει στο έδαφος προκειμένου να την ακινητοποιήσουν οι συνάδελφοί του. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής που ανήρτησε το βίντεο στο Twitter, δεν είχε σημειωθεί μέχρι τότε κάποιο επεισόδιο. «Δεν έχω κάνει τίποτα», φώναζε στη συνέχεια η κοπέλα μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι και την συνέλαβαν.

This girl was just screaming at the cops. No riots were happening. This is the brutal way they have arrested her in Exarcheia Square some minutes ago. pic.twitter.com/2wdxYasuAt

— · Hibai Arbide Aza · (@Hibai_) 6 Δεκεμβρίου 2019

Εικόνες από τη χθεσινή βραδυνή πορεία:

(Με πληροφορίες από: thepressproject.gr, efsyn.gr, katiousa.gr)

Continue Reading

Ελλάδα

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εκπαιδευτεί να σέβεται τους δημοσιογράφους

Non Paper

Published

on

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να εκπαιδευτεί να σέβεται τους δημοσιογράφους

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές για σεβασμό των δημοσιογράφων και αποτροπή καταπάτησης των δικαιωμάτων τους από την Ελληνική Αστυνομία απηύθυνε η διεθνής οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα».

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτέλεσε η πρόσφατη αστυνομική επίθεση στον δημοσιογράφο, Μάριο Αραβαντινό, την ώρα που κάλυπτε τον ξυλοδαρμό πολιτών από αστυνομικούς κατά την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση του 2008 και οι μετέπειτα διαδηλώσεις κατά της λιτότητας, η αστυνομία έχει εθιστεί στην άσκηση βίας και διαπιστώνει πως, παρά την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κάλυψη των κινητοποιήσεων και πορειών διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βαλκανίων, Πωλίν Αντές-Μεβέλ: «Πρέπει να δοθεί στην αστυνομία όχι μόνο εκπαίδευση αλλά και μία ρητή εντολή για σεβασμό των δημοσιογράφων που απλά κάνουν τη δουλειά τους καλύπτοντας επεισόδια και άλλα γεγονότα. Η νέα κυβέρνηση πρέπει πλέον να δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιες ακρότητες και τη βία εναντίον δημοσιογράφων».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθεροτυπίας των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», η Ελλάδα βρίσκεται στην 65η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Με πληροφορίες από: info-war.gr και rsf.org

Continue Reading

media

Η δημοσιογραφία της ροζ κουκούλας

Non Paper

Published

on

Η δημοσιογραφία της ροζ κουκούλας

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει από χθες μια φοιτήτρια (;) της ΑΣΟΕΕ με ροζ κουκούλα η οποία εμφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τρία διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να καταγγείλει το «καθεστώς τρομοκρατίας» που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Αρχικά, η φερόμενη φοιτήτρια εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του Alpha, στο πλευρό του προέδρου των ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, όπου προχωρώντας σε ανώνυμες καταγγελίες, περιέγραψε την κατάσταση από την πλευρά των φοιτητών.

Όσο όμως η φοιτήτρια ξεδίπλωνε τη γνωστή επιχειρηματολογία των συστημικών μέσων ενημέρωσης περί κλίματος φόβου και τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει στη σχολή οι διάφοροι αριστεροί και αναρχικοί «καταληψίες», άρχισε να πέφτει σε κάποιες… περίεργες αντιφάσεις.

Αφού επιδοκίμασε την κίνηση της αστυνομίας να μπει μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου και να πετάξει δακρυγόνα και καπνογόνα στους φοιτητές, θεώρησε «απαράδεκτο ενόψει 17 Νοέμβρη η σχολή να κλείνει επί μία συνεχόμενη βδομάδα» [sic] παραβλέποντας το γεγονός ότι την απόφαση για το κλείσιμο της σχολής έλαβε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και όχι οι φοιτητές.

Παράλληλα όμως, η φοιτήτρια διέπραξε και ένα δεύτερο σφάλμα. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν γνωρίζει τα άτομα που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, η ίδια θα απαντήσει αρχικά πως πρόκειται για τους «γνωστούς αγνώστους»:

Δημοσιογράφος: Μας εξηγούσες και νωρίτερα ότι διακόπτουν τα μαθήματα, γίνονται επεισόδια. Έχετε δει να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο άτομα που δεν είναι του χώρου του πανεπιστημίου;

Φοιτήτρια: Μάλιστα, έχει τύχει συμβάν το οποίο κάνουμε μάθημα, έχουν μπει μέσα οι γνωστοί άγνωστοι και μας έχουν πει να σταματήσουμε το μάθημα διότι εμποδίζουμε το μπάχαλό τους. Εεεε, αυτό ωστόσο…

Δημοσιογράφος: Ένα λεπτό, αυτοί είναι φοιτητές του πανεπιστημίου δεσποινίς;

Φοιτήτρια: Εεεε, δυστυχώς κατά βάση δεν είναι φοιτητές. Δεν φέρνουνε φοιτητική ταυτότητα… […]

Ωστόσο, λίγο αργότερα, θα δώσει την εξής απάντηση:

Δημοσιογράφος: Σε αυτή την ιστορία ήταν αναμεμειγμένοι και φοιτητές της σχολής;

Φοιτήτρια: Αυτό που έβλεπα εγώ, και στις εξεταστικές μου, είναι ότι ήταν παρόντες κάποιοι γνωστοί άγνωστοι, άρα για να έχουνε δικαίωμα εξεταστικής σημαίνει ότι έχουν και φοιτητική ταυτότητα. Οπότε, απάντησα στην ερώτησή σας.

Προφανώς, η φερεγγυότητα της -κατά δήλωση- φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ ήταν τέτοια που δεν γινόταν να μείνει ανεκμετάλλευτη και από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι λοιπόν, η ίδια κοπέλα έκανε τη δεύτερη εμφάνισή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αυτή τη φορά φορώντας κι ένα γιλέκο επάνω από το ροζ φούτερ, ίσως για να… θολώσει τα νερά.

Λίγα λεπτά αργότερα, η ροζ κουκούλα θα εμφανιστεί ξανά με το γιλέκο της και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Όσο για τις μαρτυρίες της, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά πανομοιότυπες. Φόβος, γνωστοί άγνωστοι, μπάχαλα κλπ.

Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης όμως, έπεσαν μέσα στο λάκκο που τα ίδια έσκαψαν: από μία ολόκληρη σχολή χιλιάδων φοιτητών, παρουσίασαν μόνο μία φοιτήτρια (και αν ήταν), κι αυτή, με κουκούλα και γυρισμένη την πλάτη.

Το παράδειγμα της ροζ κουκούλας έρχεται να δέσει άψογα με το πρόσφατο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με μία «αγανακτισμένη κάτοικο» της Νάουσας για το προσφυγικό, όταν σε ερώτηση δημοσιογράφων «τι είναι αυτό που την ενοχλεί», εκείνη απαντούσε αποστομωτικά «αυτά που λέτε κι εσείς στα δελτία ειδήσεων».

Το βίντεο με τις τρεις εμφανίσεις της φοιτήτριας από το Luben.tv:

Continue Reading

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Trending

Copyright © 2020 Non Paper. All rights reserved.